Autobedrijf Vanderlinden doet nu ook CNG!

(Erkenningsnummer 156, voor installatie en herstellingen)

  • Kiezen voor het milieu en voor uw portefeuille? Dat kan door over te stappen op CNG (Compressed Natural Gas).
  • U bent bij ons van harte welkom voor de installatie. Wij doen ook herstellingen en keuringen van bestaande installaties.
  • Wij leveren bovendien een ‘attest betreffende de visuele controle’ af. Dat is verplicht wanneer u de wagen voor de eerste keer aanbiedt bij de keuring en blijft 4 jaar geldig.

Wat is CNG?

CNG (compressed Natural Gas) is een alternatieve brandstof. Deze wordt geproduceerd door aardgas te comprimeren tot een druk van ongeveer 200 bar. De opslag gebeurt vaak in dikwandige cilindervormige tanks, maar nu bestaan er ook zeer lichte tanks uit composiet-materiaal.

Het CNG systeem bestaat verder uit drukregelaars die de opslagdruk verminderen zodat die bruikbaar is in de motor van je wagen (0 tot 8 bar). CNG heeft een lage energiedichtheid, daarom is het van groot belang voldoende opslagcapaciteit te voorzien om ver genoeg te kunnen reizen.

CNG en Milieu

CNG is milieuvriendelijker dan klassieke fossiele brandstoffen. Rijden op aardgas heeft minder impact op het milieu en de volksgezondheid. CNG stoot veel minder schadelijke stoffen uit dan benzine of diesel: minder fijn stof, minder CO2 en veel minder stikstof (NOx).

Waarom zou u kiezen voor een CNG installatie bij ons?

  • U behoud uw benzinetank, waardoor de autonomie van benzine behouden blijft (een groot voordeel tegenover voertuigen met installatie vanuit de fabriek: die hebben meestal een zeer kleine autonomie op benzine).
  • Beter voor het milieu.

Interesse?
Maak een afspraak op 09-251 19 89 of via deze knop.